Riikka Heinimaa

Sairaanhoitaja, perhe- ja pariterapeutti, sertifioitu EMDR-terapeutti.

Koulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja (2001) ja työurani olen aloittanut TYKS:in aikuispsykiatrisella kriisiosastolla, jossa sain hyvän pohjan psykiatrisen oireiston ymmärtämiseen kymmenen vuoden ajalla. Perheterapiakoulutuksen olen käynyt Suomen mielenterveysseuralla 2003-06, jota myöhemmin täydensin vuoden kestävällä pariterapiakoulutuksella. Muun työurani olen tehnyt akuuttipsykiatrialla, perusterveydenhuollon konsultoivana hoitajana ja ylioppilaiden terveydenhuollossa.

EMDR-koulutukset olen aloittanut 2013 käyden sekä aikuisten että lasten koulutuksia, osallistumalla aktiivisesti työnohjauksiin ja EMDR Europen vuosittaisiin konferensseihin eri puolilla Eurooppaa. Olen valmistunut sertifioiduksi EMDR-terapeutiksi 2020 ja parhaillaan kouluttaudun EMDR-työnohjaajaksi. Turun yliopiston ja Turun lasten ja nuorten psykoterapiayhdistyksen järjestämän lasten ja nuorten psykodynaamisen yksilöpsykoterapiakoulutuksen olen aloittanut 2014, opinnot ovat loppusuoralla. Sensomotorisen psykoterapian I-tason koulutuksen suoritin keväällä 2022.

Olen työskennellyt pääosin aikuisten ja nuorten aikuisten kanssa, mutta viime vuosina lasten kanssa työskentely on lisääntynyt ja kiinnostaa itseäni yhä enemmän. Hoidan enenevässä määrin traumafokusoidusti myös perheitä ja EMDR-työskentely on vahvasti mukana monissa hoitoprosesseissa.